onsdag 15 september 2010

Fönster snart på plats..


Dom nygamla fönstren har gubben fixat med idag, det blir så fint.

Stiltje !

Just nu händer det inte mycket. jag jobbar och då finns inte mycket tid för annat pyssel. Men Staketet är uppe. Fönster är hämtade( gamla) men nya för stugan. I eftermiddag efter jobbet ska vi dit och kolla läget.
Ha en bra dag i era rabatter, ni som kan
;))

tisdag 14 september 2010

Inspiration


I dag är mannen på torpet tillsammans med son nummer 2. Dom ska sätta upp staket i regnet. Själv skulle jag egentligen städa....MEN när jag dammade så hittade jag denna fina bok. Och nu kan ju vem som helst förstå, att städningen får vänta ( Igen )
Dom som känner mig vet att jag har svårt att bestämma mig. Denna stora bok gör det inte enklare precis. men guuud va kul det är.




måndag 13 september 2010

Vi ramar in oss nu !

Svårt att sätta staket på ojämn mark, jo det vet vi nu. Marken på grannens mark går upp och ner, sedan mest ner. Vi trodde först vi satt staketet helt galet, men det blev bra till sist.
Fattar ni viken tur vi har nmed vädret, sol sol sol och varmt. Helt perfekt utejobbarväder.

En föredetta bild på körsbärsträdet...


söndag 12 september 2010

Det beror på vilket håll man tittar ifrån !

På framsidan av huset växer ett gammalt körsbärsträd. Vi har klippt bort en massa torra trasiga grenar. Om man tittar framifrån ja ! då ser det rätt ok ut.
Men ser man det från sidan ja! då är det inte allt för grant. Vi år väl se vad som händer med det. det får stå kvar ett tag, och fungera som rabatt.


Tydligen så växer det stora smultron här, strax utanför vår tomt. Plantorna är fulla med skräp och jag har redan tröttnat efter en planta. Ni förstår dom är inte på vår tomt liksom..
Och vi har nog med skräp på vår tomt.
Kanske ska säga att det inte finns någon lott på andra sidan. bara en gräsplätt, annars skulle jag ju inte bry mig ( kanske)


lördag 11 september 2010

Jag håller mig väl med grannarna !


I dag fick jag en påse med ny upptagna potatisar. mmmmmmm vilken lycka. Jag fick dom av vår granne. han är 84 år och har haft sin mysiga stuga 1 48 år.
Nästa år hoppas jag på egenodlad potatis.

Vilken tur !



Att inte lilleman kryper runt i gräset här. han kanske skulle tro att det växte kolasvamp hos farmor...........

Dagens skörd och inköp !

Har startat dagen med lite stenplock. Som jag skrivit tidigare så finns här mycket stenar. jag får hålla i dom hårt, för grannen har redan frågat om hon kan få dom.
icke sa nicke, nu blev jag lite småsnål.
En ny sopskyffel är inhandlad. Den passar så bra tycker jag.

fredag 10 september 2010

Pippi på stenar...

Buskarna får lite ompyssling Skall ha lite marktäckande blommor här.
jag vill gärna ha tips ?
Det äldre paret som bott i huset tidigare hade verkligen pippi på stenar, möjligt att jag sagt det innan. men på sista åren har dom blivit täckta med gräs.
Lite annat pyssel som blivit gjort idag.
Jag har rensat under huset. Alltifrån blomlådor till stora dörrar och plastskivor kilovis med stenar och all möjlig skit har vi slängt idag.
jag fattar inte hur man bara kan slänga all skit under huset !!



torsdag 9 september 2010

Va !

jag vet ! Detta har inget med torp att göra. Men det är bättre än inget. Vi har inte haft så mycket tid där, dessutom har jag ju varit sjukskriven, så då händer verkligen ingenting.
Vi har firat lite fördelsedagar och smaskat lite gott. Men i morgon sak jag dit och fota lite och försöka måla litegranna.
Jag är på bättringsvägen och ska nu försöka jobba nästa vecka. Då ,mina vänner kommer staket och dörr och gud vet vad som kommer att hända. Bilder kommer i alla fall
ses i morgon

onsdag 8 september 2010

Rom byggdes inte på en dag....

Snart ska det bli vita knutar runtom, vi har börjat lite med fönstren
Inte heller vårt torp byggdes på en dag. Faktum är att det funnits fem ägare till stället. Ett äldre par hade stugan från början, det sägs att det var finaste tomten på hela området. Alla gick tydligen förbi och njöt. Sen har det kommit några efter och dom har inte skött om tomten, utan bara plöjt ner alla rabattert till ingenting. Nu ska det byggas upp igen och det kommer att ta tid.

Men som sagt, det ehöver inet hända på en dag, och det kostar penning åxå såklart.

tisdag 7 september 2010

Lungt idag

Här på lilla torpet har allt legat nere idag. Förutom att vi köpt en ny dörr. bilder kommer i morgon. Planer finns på ett nytt staket åxå eftersom det gamla ramlat isär. Man vill så mycket men allt kostar och vi har ingen guldgruva tyvärr. ses i morgon.

fredag 3 september 2010

Gladare buskar..



Förr....


Och nu


Ansade och bara friska grenar kvar.


men vad heter busken ?


nån som vet ?








torsdag 2 september 2010

Hoppsan !



Mannen tyckte det var roligare att måla på det stora huset, än den lilla veboa. Vist blir det fint. En solig skön men lite kylig eftermiddag.








lite kvar över fönstren,som förstås även dom skall målar vita, men det skulle han överlåta till sonen, bra ide tycker jag. Själv har jag höjdskräck och vill inte ens titta när någon står på en stege.
Kommer i håg hur det var när sonen hissades upp i masten på båten för något år sedan. hugaligen vad jag mådde dåligt..............tur att jag slipper titta på.



Den lilla verktygsboa...

Här händer det grejjer minsann. Det lilla rucklet kommer snart att vara en liten söt röd stuga. Från början läckte det in och allting var vått. men istället för att köpa en ny, bestämde sig maken för att göra om den gamla. han kommer att lyckas, för han är envis som en åsna
Vem vet hur det ser ut när jag kommer dit i eftermiddag?

onsdag 1 september 2010

Nygamla rabatter letas fram

Det har bott ett äldre par i huset för längesedan. Dom älskade stenar och det har vi nog lagt märke till. runt vartenda träd och buske finns stenar
Här funderar jag på att sätta lite perena blommor. Om nån kan tipsa mig om vad så skulle jag bli glad. Nybörjare som jag är.