söndag 28 augusti 2011

Vackra underbara sensommar !







Den här bilden är från sonens torp, kriker eller nått är det visst. vackra !

Nu är den här, den bästa tiden på hela året. Jag älskar sensommaren. Det doftar gott ,träden är vackra och all frukt som dignar i träden. Helt underbart.


Jag vill stanna tiden nu, kan man få det? Inga krav på att bikini ska vara på, inga krav på att mina ben ska vara bruna, om jag nu hade sådana krav förstås........tror inte det , men hur som helst så är den här tiden underbar.


Nu håvar man in tomaterna, kastar äpplen med mask i, klipper trasiga buskar som få vila till våren. Ser över potatislandet och får längta till nästa skörd. Hjälp vad jag kommer att sakna mina växthustomater i vinter !

Fikar på törpatrappan och njuter av livet :)

Hoppas ni gör det åxå




lördag 20 augusti 2011

Torka det som torkas kan...

Ja, nu så finns kryddorna i små burkar. Måste säga att det doftar underbart. Citrontimjan och vanlig timjan är det i dom här burkarna. Nu måste jag göra en god maträtt så jag får använda dom direkt, men å andra sidan kan man ha dom i nästan allt.
Underbart var ordet :)


måndag 15 augusti 2011

Sista buketten !

I dag har jag plockat den sista buketten luktärtor. I flera veckor har jag kunnat plocka in ljuvligt doftande luktärtor. Men nu ! nu är det slut. Lite vemodigt faktiskt.



lördag 13 augusti 2011

Förenar nytta med nöje !

Lilleman passade på att tvätta båten samtidigt, när han ändå skulle vattna i växthuset
Det är fint med små hjälpredor, särskilt är dom är så söta :)

tisdag 9 augusti 2011

Vi frossar i tomater !

Saftiga solvarma

Jag vet, det kan bli lite tjatigt, men jag är verkligen stolt över skörden mitt första odlingsår. en del av mina vänner tror att det är nybörjartur, vi får väl se nästa år hehe



Druvorna börjar anta sin rätta färg och dom är söta och goda





Kryddorna hänger på tork.

Ännu kan man inte sammanfatta denna sommar, men så mycket kan jag säga att det blir nog än roligare nästa år. Då vet man lite mer och jag kommer säkert att så lite andra grejjer, som tex broccoli ock annat gott







torsdag 4 augusti 2011

Lugnet har lagt sig på Torpet !

Lugnet har infunnit sig på torpet, nu njuter vi av stillheten och är ganska ödmjuka inför livet. Sommaren innebär trots ledighet och semester en massa måsten, vi måste grilla vi måste sola, vi måste vara på allerten och åka på olika ställen. Ibland kan jag tycka att det blir ett hysteriskt grillande, ibland längtar jag efter en varma koppen och bara min bok.
jag längtar efter mina varma tofflor ( ja det kan ju låta hemskt)
jag längtar efter stillhet och bara köttbullar och makaroner i all enkelhet.
jag måste inte slå rekord i grillning, eller slänga fram grillen för att man SKA grilla på sommaren
jag längtar efter att sitta stilla och läsa en bok med lilleman, längtar efter att bara vara stilla och njuta av lugnet.
Livet på sommaren kan vara hektiskt för många, så hektiskt att man faktiskt längtar efter jobbet, konstigt men så är det.