fredag 30 mars 2012

Det är nu man börjar känna !

Det är nu som det känns lite mera vår. penseer i olika färger. Knoppar som bara längtar efter att komma upp

Och så lite påskfägring i törpastugan. Idag har vi grävt en ny rabatt för blommor på framsidan av huset. Där tänker jag nog ha lite rosor och annat fint. Det är glädje eller hur ?
Mindre glädjande är att blogger har ändrat på inläggsidan så jag kan inte knappt se vad jag gör, funderar på att byta...något tips från någon kanske ?

lördag 24 mars 2012

I motljus !

Det är inte lätt att ta en bild i motljus. men jag ville ju så gärna visa den söta gardinen inhandlad i paradiset Ullared, för endast 129 riksdaler. Nu hänger den i vårt mysiga sovrum på torpet. Längtar efter att vakna där.I dag har jag vaknat med suddiga ögon efter nattjobbet, och nu doftar det gott i vårt kök hemma...inte illa det heller :)

Tydligen så har vädret varit underbart idag åxå, våren är här. Tydligen så lyser vitsippan redan i några backar, och jag såg ett par bleka ben svepa ( lysa ) förbi, i en alldeles för kort kjol OBS ! det var inte mina.

Ha en fortsatt skön helg, jag ska försöka njuta lite innan det är dags för jobb igen !

fredag 23 mars 2012

Ops! Det där inlägget hände för snabbt :)

Ja visst är vi på gång, ny pallkrage för gröna godsaker. Vi har njutit hela dagen utomhus ätit mat ute i det gröna och solat en stund såklart.
Har bestämt att inte sätta så mycket potatis i år
Det finns så mycket annat jag vill testa.
Nu blir det nattajobb och i morgon får jag försöka sova
Ha en skön härlig helg :))

Vårbruket i gång :)

En härlig dag i solen

torsdag 22 mars 2012

Det doftar såpa :)

Så var dom ny tvättade gardinerna på plats, vilken härlig ren känsla. Under vintern blir det lite instängt i vårt lilla torp, men idag har vi haft dörren på vid gavel och luftat ...så himla gött !
Jag måste erkänna att jag är en aningens skraj för råttor, men det ser ut som dom tillbringat mesta tiden i vår lilla bod, inget är direkt förstört. Det där med toa har dom inte lärt sig, för dom små lortarna ligger lite här och där.
I morgon ska jag gräva i potätelandet och försöka få lite ordning och reda inför vårens sådd......Guuudträdgårdsaktig jag låter:))

Men kul är det

Godmorgon i stugorna :)



I dag är en ny dag med nya friska tag. Varje dag har sin utmaning och i går var en sån dag. Trots en jobbig arbetsdag så är det fantastiskt med bra arbetskamrater :) det gillar jag.


I dag ska jag till torpet efter jobbet och sätta upp rena gardiner, njuta av solen och fika gott.


ha en bra dag därhemma och ta hand om varandra.....

onsdag 21 mars 2012

En dag som denna !



Ser du hjärtat ? det ligger på en liten stig på en vandring mot Santiago de compostela. Där ligger det som en symbol för elände jag lagt bakom mig. Men jag får påminna mig ibland, om att dom ligger där och inte på mina axlar


I dag har jag en dag med eftertanke. Från början Kl 06.00 när min morgonpigga make bjöd på frukost, hade jag en ambition att göra en hel del saker denna vackra vårdag.
Men efter tidning och sängläge somnade jag om och Vips ! så blev klockan 10.00........
Ja då var det ju det där med tvätten, aj då
Skulle ju tränat åxå
Skulle ju göra mat till mig o gubben
behövde ju handla åxå, och egentligen ville jag ju ta en sväng till torpet och träffa lilleman med familj.............men attans !! man kan ju inte göra allt på en gång, ska ju faktiskt börja jobba klockan 14,30
Näe ! fy vad man ställer till det för sig.
Det blev varken det ena eller andra.
Maten blev matlåda ur frysen
Handla får jag göra en annan dag, och tvätten, ja ! den sköter ju maskinen.
Jag stannade helt enkelt upp, grät en skvätt och satte på kaffet. Nu ska jag sitta och slappa innan jobbet.

Så får det bli, punkt slut !!

fredag 16 mars 2012

Här under !

Döljer sig säkert hundra lökar av allehanda slag. Ovan som jag är, och ännu så länge väldans ljusgröna fingrar, så kommer dom upp. Lökarna som jag trodde jag förstört. Dom drogs upp och lades i växthuset. Jag ville inte slänga dom utan satte ner dom i en liten rabatt.

Jag hoppas att nästa bild på rabatten skiftar i många olika färger.
Ops ! här kan jag inte sitta och drömma...ska visst gå till jobbet
ByBy så länge

lördag 10 mars 2012

Nu så !

Äntligen får jag börja pyssla i mitt älskade växthus, ut med all bråte som förvarats över vintern, in med ny jord och snart ska det fyllas med allehanda godsaker. Förra året var skörden av tomater god, och jag hoppas få njuta av dom i år igen. Trots grannars kommentarer om "nybörjartur"

Här knoppas det i varenda liten kruka !


Små fåglarna börjar leta bo igen





Och pelargonierna som övervintrat har fått ny jord

Nu tar vi emot våren