söndag 30 september 2012

Vinna !

Om jag vann en massa pengar då skulle jag....
...bjuda hela familjen på en kryssning
...köpa ett hus i Grekland
....jag skulle ha städhjälp
....sluta jobba.... Eller nä vill jag det ? Mindre kanske
Vad vill man egentligen? Jag kanske bara skulle ta en extra dag att tänka efter, bara njuta av det jag har och ge bort det mesta.
Det är lätt att bara gå och längta efter det ouppnåeliga, lätt att se och bli avundsjuk  på andra. Istället för att glädjas över livet precis som det är.

Carpe diem

lördag 29 september 2012

När man tänker efter !

Så har det hänt en del på törpastugan
Ja det har ni ju sett förut, men fantasin tröt lite på morgonkvisten :)

fredag 28 september 2012

Vet ni vad ?


Druvor ...igen !
  Det finns glädjeämnen och så finns det mindre angenäma ämnen. I mitt förra inlägg kräktes jag över  människor som ej kan hålla ordning på sitt skräp..nu tänker jag BARA tänka positivt ( nästan ) Glädje är att hämta in en klase blåa druvor och slänga på filen en tidig morgon, gå barfota ut i gräset och känna morgondaggen under fötterna..det vill säga ca två gånger i år ! Men attans vad mysigt det var..vill jag minnas, det var ju längesedan :)


Buskrosorna !
 Glädje är att plocka in en knippe rosor till den soldränkta lilla verandan ( dom är fina även när det regnar ) känna doften av rosor och kaprifol ( nej visst ja, det hade jag inga i rabatten...men ändå liksom :) Glädje är åxå att plocka en bukett att ge bort...jadå det gläder
Paj i stora lass
Här snackar vi "Megaglädje " alltså det är ju änna för gött med egna äpplen, ja alltså dom utan mask.Det räcker ju ett litet tag i alla fall. jag är ingen dyrkare av mos och sånt kladd så några äppelpajer duger gott.
Hörreni, hur går det ute i era törpastugor då ? är lökarna i jorden, är växthuset städat och eller....det har ju inte jag med att göra ju..

Jag har i alla fall tänk putta ner lite lök i rabatterna, för det är ju sååå mysigt när våren kommer. Det är ju bara jul och Nyår och Påsk och lite sånt trams emellan

torsdag 27 september 2012

Så här gör man bara inte !

Sopeberget !
Så trist och så utan respekt, har människor inget vett i huvet. Är det fullt i containern så är det väl fullt. Man får väl ta hand om sin skit tycker jag. Där ligger sopor och stinker och förväntas tas om hand av någon annan......fy på er !!!!
Vårt fina koloniområde blir så förstört av alla sopor som folk inte har vett att ta hand om :((

tisdag 25 september 2012

NI får la tycka vad ni vill...men !!

Kan inte hjälpa det, men attans va gött det är att krypa upp i soffan, krypa in under filten. Tända ljusen och låta hösten komma. Det är ingen nackdel......idel fördelar. Men vänta här nu !
Låter det inte liiiite väl bekvämt ?

Det finns andra saker att göra åxå. Kratta löv ( jädrans löv kunde man inte uppfinna träd utan en massa förbenade löv som lägger sig överallt ) samla in frukten ( visserligen ganska maskäten för vår del)

 Njuta av höstregnet och slänga ut kalk på den mossiga gräsmattan.... (men det regnar ju aldrig när jag är beredd med kalkpåsen ju )

 Klippa gräset ! med den eländiga elgräsklipparen som maken så ivrigt ville köpa...asså, man klipper ju mer sladd än gräs !! Jaja men om man väger för och nackdelar så är det väl så : att man är aldrig riktigt nöjd med någon årstid nu för tia !

Så jag börjar min lediga dag under filten i alla fall. Ni får tycka vad ni vill ...men det behövde väl inte regna just idag..................................

lördag 15 september 2012

Just idag !

Önskar jag
- Att jag var ledig Att mina axlar inte skulle värka
-Att sommaren precis hade börja, och att jag snart skulle åka till Mallis, att sanden fanns utanför vårt hus, och att jag kunde kliva rätt ner i havet
-Jag önskar att jag hade ett jobb som inte slet ut min kropp, ett jobb där jag kan skratta och vara glad, ett jobb som jag fortfarande skulle älska att gå till
- Jag önskar att jag inte skulle gnälla idag, att jag bara skulle få vara i mitt växthus, ta reda på sista druvorna och njuta av vacker väder......men tyvärr har jag en gnällig dag idag och sen måste jag gå till jobbet åxå...puh

Men attans ! det går väl idag med, i morgon är en annan dag

MEN det finns glädjeämnen värda att tänka på
Jag mår rätt bra, förutom....onda axlar, knän, rygg och lite snuva
Jag har en underbar man
underbara barnbarn underbara barn och " sonhustrur"
Jag har mat för dagen och jag har råd att göra en tripp dåd och då
Jag har tak över huvudet och kläder att ta på, jag tar ett gott glas vin då och då

Sammanfattar jag det hela så kunde det vart VÄRRE !

Skör om er, ta vara på dagen. Det tänker jag göra trots jobb ;)