torsdag 31 januari 2013

Tänker inte göra samma misstag !

Förra årets plantor
Förra året satte jag små gurkfrö, jag satte dom alldeles för tidigt, vilket innebar att plantorna växte och växte och det blev nästan färdiga gurkor. När tiden var mogen tyckte jag att det var dags för flytt till växthuset.
Det tyckte inte gurkorna..............ett dygn senare hängde dom som ledsna urvridna disktrasor i växthuset..
Men man är aldrig för gammal för att lära, så i år tar jag till en annan metod. I år ska ja sätta fröerna senare och jag ska sätta krukorna inne i törpastugan..jajemen då ska jag få se på andra gurkor..
TROR JAG

söndag 27 januari 2013

Underbara barnbarn :)


En skön helg är snart avslutad. En fin helg med en liten kille som är så förståndig att det gör ont. Han har svar på allt och inget går honom förbi Underbart. Vi har lekt och lekt och busat. Gjort pankakstårta och byggt koja Jag borde vara jättetrött men istället har energiförrådet fyllts på:) Visst är det konstigt?

onsdag 23 januari 2013

Fantasirikt !

Det är så himla kallt idag, det är för kallt ! Fördel kyla är tända ljus och mys. I väntan på på frököp och grönt så kan man ju alltid kolla i resekataloger, och försäkra sig om att det blir lite sol i sommar. I vår familj ( vi två ) tänker vi lite olika när det gäller resor. Jag vill bada i havet...mannen tycker inte om sand. Jag vill ligga och läsa, päsa svettas och njuta av stillheten, ta långa promenader vid havet.....mannen tycker om storstadsliv och pool, och tycker inte om långa promenader Vilka bekymmer tänker ni väl nu, lite ironiskt. det finns ju barn som svälter ! för jössenamn. MEN det blir en resa någonstans. jag har en ide om sandlåda vid poolen..eller en pool vid havet, vi får väl se hur vi löser det hela. Ett par rullskridskor finns nog att inhandla, då löser vi promenaderna. Det finns lösningar på allt bara man har lite fantasi :)

tisdag 22 januari 2013

Envis som bara den !

joråminsann, här kommer ett bildbevis på en något nyare händelse. Vi går tillbaka till JUL, i Holland Där åts ingen skinka och sill..där åt vi en sallad för hela slanten. Ja men nu vet ni det. En liten krass uppdatering och jag tror jag börjar närma mig problemlösning. Mao får blogger en chans till :)) Lite glad blidde jag nu !

måndag 21 januari 2013

Tror jag ger upp !

Det fungerar inte som jag vill, kan inte lägga in bilder och det är ju så viktigt. Texten kan jag inte ändra och ibland kan jag inte publisera....lite surt faktisk

fredag 18 januari 2013

nu jäsiken !

nu jäsiken ska vi se på andra bullar
Hur svårt ska de va ?

Närmare än så här blir det inte !

Hepp !

Detta är en Kalkon !

Det här är en kalkon !
Ny gräddad, man får använda sin fantasi i det är hemmet. Jag får göra en sån här kupp, kanske blogger upptäcker den och frågar hur det står till. Då kan jag rapa upp alla svordomar som jag tänkt, när jag försöker lägga upp en bild på en "förbenad KALKON "
Det fungerar helt enkelt inte :( vet någon något om detta mysterium, så är jag beredd att bjuda på en skiva...kalkon alltså !

torsdag 17 januari 2013

Men tjena !

Ni förstår, jag börjar bli lite senil, eller lite light i alla fall. Det är nämligen så att jag försöker ta lite bilder...lite aktuella bilder. Inte gamla bilder, inte så här gamla bilder. jag har tagit bilder på en helt ofärdig kalkon. som skulle följas upp av en helt FÄRDIG !! Men se det ville inte blogger veta av.
Det är ju i nuet som vi ska leva.
Det här inlägget skulle handla om en kalkon !!!!
En kalkon som ska tillagas på lördag då hela la familia ska komma hit och inmundiga en läcker kalkon.
Det  är ingen kalkon på bilden...eller är det ?
Mitt i allt fotande så dyker en pizzaätande Bibban upp.........fel fel fel
Men det fungerar inte riktigt förstår ni. Aktuella bilder vill inte infinna sig på den här bloggen..jag ska jobba på det ! För vem vill se en strand i Italien vid Vernassas Strand, när meningen var en kalkon....
Lägger ner tills vidare och återkommer i morgon med en färdigbakad kalkon :))

onsdag 16 januari 2013

Tror jag ska !



Två maskeradprydda Herrar i Mariestad
Undrar  hur det skulle va, ja ! att ta på sig en mask och bara knalla runt på stan. Titta på allt och alla, bara så där, bara glo:) eller bara sitta på en bänk och vinka till alla. Det kanske är det som behövs för att människor ska bli lite mera öppna !
I denna kyliga värld vågar man ju inte prata med vem som helst.

tisdag 15 januari 2013

Fin vink !

Det är tulpanens dag i dag säger jag till min man.....Är det de? säger han !
Alltså här är man gift med kungen av Holland liksom !
DET ÄR LIKSOM TULIPANDAG IDAG.......................................................................

måndag 14 januari 2013

Handen på Hjärtat !






Brukar ni vädra ut sängloppor varje dag ?
Min mamma som är 85 år vädrar sina sängkläder varje dag...ut med lopporna bara, ut ska dom dom eländiga säng lopporna inte vet jag men...jag gör det inte.

Nu känner jag mig riktigt lortig när jag tänker efter. man kanske skulle det ? Mina sängloppor är inte ädlare än nån annans tänker jag nu.

Eller ska man helt enkelt låta dom vara i fred, jag vill ju inte ha dom på altanen heller liksom, å andra sidan kanske dom vill ha lite frisk luft innan dom lägger sig igen :=)

Det kanske kommer med åren.....

Nämen hörreni hur gör ni ?

tisdag 8 januari 2013

Årskrönika på mitt vis :)

En Bild som viskar sommar !
Ja det brukar man ju servera så här års...om än lite sent kan hända men bättre sent än aldrig. Om jag ska vara riktigt ärlig så brukar jag inte lägga på minnet allt som händer, i alla fall inte oviktiga ting.
Det viktiga som hänt då ?

Ja hrmm låt mig tänka
Jag har blivit farmor :))) mycket viktigt
Jag har avslutat ett helt år av hårt arbete !
Jag vandrade inte i Dolomiterna.....oviktigt men jag skriver det ändå
Sommaren regnade bort...ja inte helt oviktigt
jo men oj höll på att glömma...det blev en tur till Ullared ju
några fester har vi hunnit med..riktigt viktigt !
En tur med Storasyster  till Mallis blev det ! Där sken solen på mig en del
En dag i Stockholm med lillasyster, där lärde jag mig hur man fördriver en hel dag med fika och mat :))

Julen firades i Holland med allt annat än juleskinka. Nyårsnatten firade jag på sjukhuset...jobbade !!
Året 2012 Summa smmarum så har det hänt väldans mycket. Ett år med mycket regn och torp, mycket jobb men ändå ett innehållsrikt år. Har tänk många gånger att jag skulle skriva dagbok, då kanske man skulle inse att varje dag fylls med något, och innan du vet ordet av så vänder man blad :) Man kanske skulle glädjas mer åt de små vardagliga sakerna. Inte måste vi väl åka land och rike runt hela tiden för att må väl ? Men visst är det roligt att resa, vandra cykla...lite uppehåll bara!  gör gott :)


NU har jag börjat skriva i den nya boken som heter 2013 texten är osynlig och syns bara när man blundar :)